İhracat yaptığımız başlıca ülkeler

29 Kasım 2012 Perşembe

Türkiye'nin İhracat yaptığı başlıca ülkeler

Almanya: Almanya, dünyanın zengin ve sanayileşmiş ülkelerinden biridir. Bu ülkede çok sayıda Türk işçisi de çalışmaktadır. Ülkede özellikle demir-çelik, kimya, sentetik madde, elektronik ve kâğıt sanayi kolları çok gelişmiştir. Ülkede tarım, modern yöntemlerle yapılmakta ve yüksek verim alınmaktadır. Ancak buna rağmen tarım ürünleri ülke ihtiyaçlarına yetmemektedir.
 İtalya: İtalya, dünyanın sanayileşmiş zengin ülkelerinden biridir. Tarım alanları geniş yer kaplar. Üzüm, zeytin, turunçgil, sebze ve meyve üretimi yapılır. fiarap, zeytinyağı, sebze ve meyve yetiştiriciliğinde Avrupa’da ilk sıralardadır. Sanayi alanında ulaşım araçları otomobil, gemi, kimya, imalat ürünleri, gıda ve makine çok gelişmiştir.
İngiltere: Avrupa’nın kuzeybatısında Atlas Okyanusu’nda yer alan adalar ülkesidir. Tarıma elverişli topraklarında buğday, arpa, şeker pancarı yetiştirilir. Kömür üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. İngiltere, sanayinin öncülüğünü yapan bir ülkedir. Sanayi için gerekli olan ham maddelerin büyük kısmı dışardan sağlar. Kimyasal ürünler, taşıt araçları, demir-çelik, telsiz ve telefon sanayi gelişmiştir.
 ABD: ABD, 50 eyaletin bir araya gelmesiyle oluşmuş, nüfus ve yüz ölçümü bakımından dünyanın önde gelen ülkelerindendir. Zengin doğal kaynaklara sahiptir. Tarım modern usullerle yapılır. Tarıma dayalı sanayi gelişmiştir. Yer altı ve yer üstü kaynakları oldukça zengindir. Petrol, kömür ve maden üretiminde dünyanın önemli ülkelerindendir. Sanayi etkinlikleri bakımından dünya üretiminin önemli bir kısmını sağlar. Elektronik araçlar, dokuma, metal işleme, gıda, kâğıt, uçak, otomotiv, sanayi çok gelişmiştir.
 Hollanda, Fransa.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı