Solunum sistemini oluşturan yapı ve organlar nelerdir?

20 Kasım 2013 Çarşamba

Solunum sistemini oluşturan yapı ve organlar nelerdir?, Solunum sistemini oluşturan yapılar nelerdir?, Solunum sistemini oluşturan organlar nelerdir?

Solunum sonucu su ve karbondioksit gibi artık ürünler ortaya çıkmaktadır. İnsanlarda; vücuda oksijen almak ve vücuttan karbondioksiti uzaklaştırmak için kullanılan organlara solunum sistemi denir. 

Bütün maddeler ısıyı iletebilir mi?

Bütün maddeler ısıyı iletebilir mi?

Maddelerin ısıl iletkenliği ikiye ayrılır: Isıl İletken ve Isıl Yalıtkan. Bu bağlamda, tüm madde ve cisimlerin iletken olması söz konusu değildir. Isıl iletken maddelere metaller, tuzlu su; ısıl yalıtkan maddelere ametaller ve şekerli su verilebilir. 

Soluk alırken akciğerlerimiz neden şişip inme hareketi yapar?

Soluk alırken akciğerler neden şişip inme hareketi yapar?,Soluk alırken akciğerlerimiz neden şişip inme hareketi yapar? 

Diyafram, soluk alındığında kasılır ve aşağıya doğru inerek göğüs boşluğunun hacmini artırır. Böylece akciğerlerin şişmesine zemin hazırlar. Soluk verildiğinde ise gevşer ve yukarı doğru

Teknolojik gelişmelerin solunum sisteminin sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?

Teknolojik gelişmelerin solunum sisteminin sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir?

Teknolojik gelişmelerin solunum sistemimize yararlarından çok zararları vardır. Fabrikalardan çıkan kirli hava, deodorantlar ,parfümler ve araçların egzozları hava kirliliğini ortaya çıkaran sebeplerdendir. Soluduğumuz bu kirli hava solunumun sistemimize inanılmaz derecede zarar verir. Kirli havanın ciğerlerimize dolmasıyla yapısı değişen akciğerlerimiz vücudumuza olumsuz yönde etki eder.


Sıcak olan bir madde nasıl soğur? Soğuk olan bir madde nasıl ısınır?

Soğuk olan bir madde nasıl ısınır?

Sıcaklığın varolmasının nedeni ısı enerjisidir.Sıcaklık maddenin aldığı veya verdiği ısı enerjisinin bir göstergesidir. Bir madde dışarıdan ısı enerjisi aldığında yani madde ısıtıldığında verilen ısı enerjisini maddeyi

Elinize aldığınız bir buz parçası erirken eliniz neden üşür?

Elinize aldığınız bir buz parçası erirken eliniz neden üşür?

Buz parçası erimek için dışarıdan ısı almaktadır, elimiz ise ısı vermektedir. BU sebepten dolayı buz parçası

Maddeler ısındıkça atom ve moleküllerinde nasıl bir değişme gözlenir?

Maddeler ısındıkça atom ve moleküllerinde nasıl bir değişme gözlenir?

Maddeler ısıtıldığında ya da soğutulduğunda maddeyi oluşturan taneciklerin hızları ve aralarındaki boşluk miktarı değişirken maddeyi oluşturan taneciklerin büyüklüklerinde (belirgin olarak) değişme olmaz. Maddeyi oluşturan tanecikler görülemeyecek kadar küçük olduğu için ısı alan veya ısı veren maddelerde gözlenen hareketler taneciklere değil tanecik (molekül) yığınlarına aittir. 


Maddenin tanecikli yapısı nedeniyle ısıtılan maddedeki tanecikler sıcaklığın etkisiyle enerji kazanarak hızlanırlar,birbirlerine daha çok çarparlar.

Maddeler arasındaki ısı aktarımının nasıl gerçekleştiğini açıklayınız.

Maddeler arasındaki ısı aktarımının nasıl gerçekleştiğini açıklayınız, Maddeler arasındaki ısı aktarımı nasıl gerçekleşir,Maddeler arasındaki ısı aktarımı nasıl gerçekleşmektedir?

Isı aktarımı, sıcaklıkları farklı iki veya daha fazla nesne arasında iletim, taşınım ya da ışınım yoluyla (veya bu yolların birbiri ile olan birleşimları yoluyla) gerçekleşen enerji aktarımının incelenmesidir.

Taşınımla Isı Aktarımı temel olarak moleküllerin kitleler halinde hareketinden kaynaklanır. İki farklı sıcaklıktaki yüzey arasında hareket halindeki akışkan bu hareketi sırasında ısı taşınımını sağlar.
İletimle Isı Aktarımı ise durgun bir ortamda gerçekleşir, birbirleriyle temas halindeki moleküllerin kafes yapısındaki titreşimler sayesinde ısı bir sonraki moleküle taşınır.
Işınımla Isı Aktarımında ise ısı aktarımı için bir ortama gerek duyulmaz. Birbirini gören yüzeyler arasında sıcaklık farkı olduğu sürece ışınımla ısı aktarımı olduğunu söylemek mümkündür.

Isınan maddelerin moleküllerinde meydana gelen hareketlenme neden kaynaklanmaktadır?

Isınan maddelerin moleküllerinde meydana gelen hareketlenme neden kaynaklanmaktadır?
Mğer maddeye ısı veririlirse, maddenin moleküllerinin kinetik enerjileri artar. Moleküller daha hızlı hareket eder ve daha çok birbirileriyle çarpışırlar.

ısınan maddelerin moleküllerinde meydana gelen hareketlenme neden kaynaklanmaktadır, ısınan maddelerin moleküllerinde meydana gelen hareketlenme neden kaynaklanır, ısının maddelerin moleküllerinde meydana gelen hareketlenme neden kaynaklanır, ısının maddelerin moleküllerinde meydana gelen hareketlenme neden kaynaklanmaktadır

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı