Anayasamızda Düşünce Açıklama ve BilimselÇalışmalara İlişkin Hükümler

5 Aralık 2012 Çarşamba

Anayasamızda Düşünce Açıklama ve Bilimsel Çalışmalara İlişkin Hükümler, DÜŞÜNCE VE KANAAT HÜRRİYETİ, DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ, BİLİM VE SANAT HÜRRİYETİ

DÜŞÜNCE VE KANAAT HÜRRİYETİ
25. Madde – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.
DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ
26. Madde – Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
BİLİM VE SANAT HÜRRİYETİ
27. Madde – Herkes, bilim ve sanatı serbestçe öğrenme ve öğretme, açıklama, yayma ve bu alanlarda her türlü araştırma hakkına sahiptir. Yayma hakkı, Anayasanın 1 inci, 2 nci ve 3 üncü maddeleri hükümlerinin değiştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılamaz.
Bu madde hükmü yabancı yayınların ülkeye girmesi ve dağıtımının kanunla düzenlenmesine engel değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı