2. Sinif Türkçe Paylaşın Çoğalsın, Mutsuz İnsan Kalmasın- 5n1k

26 Şubat 2013 Salı

2. Sınıf Paylaşın Çoğalsın, Mutsuz İnsan Kalmasın- 5n1k Eğitimhane, 2. Sınıf Paylaşın Çoğalsın, Mutsuz İnsan Kalmasın- 5n1k indir. Paylaşın Çoğalsın Mutsuz İnsan Kalmasın Okuma Anlama ve 5N1K Etkinliği
5N1K Kazanımsal özgün bir etkinliktir.

Parçada geçen Tülay öğrencimdir.
Hergün farklı bir öğrencim için hazırlamaya çalışacağım :)
Güle güle kullanınız.

PAYLAŞIN ÇOĞALSIN, MUTSUZ İNSAN KALMASIN
      Öğretmen sınıfa girdi, kitabı eline aldı ve o günkü işleyecekleri konuyu açtı. Konu  “Paylaşmak’ tı. Şöyle biraz düşündü. Acaba derse nasıl bir başlangıç yapmalıydı? Aklına ilk olarak öğrencilere “Paylaşmak nedir? Paylaşmak neden önemlidir? “ sorusunu sormak geldi. Soruyu sorduğunda ilk parmak kaldıran tabi ki Tülay’ dı. Öğretmeni Tülay’ın bu derste çok fazla parmak kaldıracağını tahmin etmişti zaten. Çünkü Tülay eşyalarını, ihtiyacı olan arkadaşlarıyla paylaşmasını çok severdi. Bir şeye ihtiyacı olan ilk başta Tülay’ a sorar, eğer istediği şey Tülay’ da varsa Tülay hemen verirdi.
Tülay;
- Öğretmenim paylaşmak demek herhangi bir eşyamızı ihtiyacı olan birisiyle beraber kullanmak demektir. Örneğin; Hülya’nın kalemi yoksa Hülya’ya kalemimi verebilirim. Yani eşyamı Hülya’yla paylaşırım.
Öğretmen;
- Evet paylaşmak budur. Peki söyle bakalım Tülay. Paylaşmanın önemi nedir?
Tülay;
- Çok basit öğretmenim. Eğer eşyalarımızı ihtiyacı olan kişilerle paylaşırsak herkes istediği şeye kavuşur ve insanların ihtiyaçları karşılanmış olur. İnsanlar birbiriyle kaynaşır, kucaklaşır, dost olurlar.  Düşününsene bir öğretmenim, ekmeğimi paylaşırsam aç kimse kalmaz. Yorganımı paylaşırsam üşüyen kimse kalmaz. Kitabımı paylaşırsam okumayan, cahil kimse kalmaz. Suyumu paylaşırsam susuz kimse kalmaz. Sevgimi paylaşırsam savaşlar, kavgalar, kötülükler sona erer ve üzülen kimse kalmaz. Gördüğünüz gibi, eğer paylaşmayı seversek ve paylaşmayı başarabilirsek bir çok sorunumuz sona erer. İnsanlar daha mutlu yaşar. Açlıktan, savaştan, yokluktan çocuklar ölmezler. Haaaa! Şunu unuttum öğretmenim. Eğer ben eşyalarımı arkadaşlarımla paylaşırsam yarın birgün benim ihtiyacım olduğunda arkadaşlarım da eşyalarını bana seve seve verirler.
Öğretmen;
-Aferin Tülay. Çok güzel anlattın. Peki şimdi bir “Paylaşmak “ la ilgili slogan bulalım mı? Ne dersin?
Tülay;
-Çok güzel olur öğretmenim. Hem de panomuza yapıştırırız. Böylelikle herkes görür. Ve onlarda paylaşmayı severler. Ne olsun bakalım? Öğretmenim hani siz derdiniz ya paylaştıkça çoğalır diye. Mesela bir elmayı iki kişi paylaşırsak iki elma gibi olur. O zaman sloganımız şu olsun. “Paylaşın çoğalsın, mutuz insan kalmasın. “ Sizce nasıl öğretmenim?
Öğretmen;
-Çok güzel. Bu cümleyi hemen panomuza asalım ve herkese söyleyelim. Aferin Tülay! Senin çok güzel bir slogan bulacağını biliyordum. Aferin!
Metinle ilgli 5N1K soruları hazırlayıp soruları ve cevaplarınızı defterinize yazınız.
(5N1K=   Kim?   Ne?   Nerede?   Ne Zaman?   Nasıl?  Niçin?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı