2. Sinif Toplama Ve Çıkarma İşlemi Problemleri

19 Şubat 2013 Salı

2. Sınıf Toplama Ve Çıkarma İşlemi Problemleri, 2. Sınıf Matematik Etkinlik ve Çalışma Kağıtları, 2. Sınıf Toplama Ve Çıkarma İşlemi Problemleri indir. Öğrencilerimize faydalı olması dileğiyle.

 TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ PROBLEMLERİ
1- Ben Levent, diş hekimliği yapıyorum. Dün 18 tane diş çektim. Bugün ise dün çektiğim dişten 3 fazla diş çektim. Buna göre dün ile bugün toplam kaç tane diş çekmişimdir?
ÇÖZÜM:

2- Ben Mustafa. Ben bir ressamım. Geçen sene 22 resim, bu sene ise geçen seneden 19 fazla resim yaptım. Buna göre bu sene kaç resim yapmışım?
ÇÖZÜM:

3- Bu sene Erzurum’a 41 gün kar yağmıştır. Ankara’ya Erzurum’a kar yağan gün sayısından 25 gün az kar yağmıştır. Buna göre Ankara’ya bu sene kaç gün kar yağmıştır?
ÇÖZÜM:

4- Ben Musa, 55 yaşındayım. Kasaplık yapıyorum.12 yıl daha çalıştıktan sonra emekli olacağım. Buna göre kaç yaşında emekli olacağım?
ÇÖZÜM:

5- Yandaki ağaca geçen hafta 53 kuş konmuştur. Bu hafta ise geçen hafta konan kuş sayısından 9 eksik kuş konmuştur. Buna göre bu ağaca geçen hafta ve bu hafta toplam kaç kuş konmuştur?
ÇÖZÜM:

6- Ben Murat. Evimizin bahçe duvarını yeniliyorum. Bunun için Pazartesi günü 47 tuğla, salı günü ise 24 tuğla dikerek duvarımızı yeniledim. Buna göre bahçe duvarımızı yenilemek için kaç adet tuğla kullandım?
ÇÖZÜM:

7- Ben Garfield. Uyumayı çok severim. Çarşamba günü 12 saat, perşembe günü 13 saat uyudum. Cuma günü perşembe gününden 2 saat az uyudum. Buna göre Çarşamba, perşembe ve cuma günü toplam kaç saat uyumuşumdur?
ÇÖZÜM:

8- Geçen sene kış mevsiminde 90 gün sürmüştür. Geçen sene kış mevsiminde 25 gün kar yağdığına göre, kış mevsiminde kar yağmadan geçen gün sayısı kaçtır?
ÇÖZÜM:

9- Ben Ayla. Bahçemize çiçek dikmekten çok hoşlanıyorum. Bir yılda tam 61 tane çiçek diktim. Bunlardan ilk önce 12 tanesi daha sonra 11 tanesi soldu. Buna göre diktiğim çiçeklerin kaç tanesi bahçemizde duruyor?
ÇÖZÜM:

10- Buzdolabımızda 13 adet yumurta vardı. Annem marketten 15 adet daha yumurta aldı. Daha sonra bunlardan 6 tanesini pişirdi. Buna göre kaç adet yumurtamız kaldı?
ÇÖZÜM:

1 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı