7. Sınıf Türkçe 2. Dönem 1. Yazılı Sınav Soruları

19 Şubat 2013 Salı

7.sınıf Türkçe Dersi 2. Dönem 1. Yazılısı, 7. Sınıf Türkçe 2. Dönem 1. Yazılı Sınav Soruları, 7.sınıf Türkçe Dersi 2. Dönem 1. Yazılısı indir. 7. sınıf Türkçe Dersi 2.dönem 1.yazılısı

2012–2013 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI M.DEREKÖY İLKÖĞRETİM OKULU
7.SINIF TÜRKÇE DERSİ 2. DÖNEM 1. YAZILI YOKLAMA SORULARIDIR.
HAYVAN SEVGİSİ
            Hoşlanmam hayvanları sevmeyenlerden. İnsanları sevebileceklerine de inanmam. Çekilmez bir bencillikleri vardır onların. Ne yapsalar, ne etseler kendilerini, hep kendi çıkarlarını düşünürler. Özlerini, dünyanın göbeği saymaktan kurtulamazlar. Kimseye, hiçbir şeye bağlanamazlar çünkü sadece kendilerini severler. İnsanları sevseler bile, kendileri de birer insan oldukları içindir. Başkalarında da yine kendilerini görüp kendilerini severler, kendilerine acırlar çünkü herkeste kendilerini görürler. Birer adadır onlar, çepeçevre bencillikle kuşatılmış, ulaşılmaz bir ada. Ne onlar sizi anlayabilir, ne siz onları anlarsınız.
            Hayvanları, işlerine yaradığı için sevenler vardır; ben ona hayvan sevmek demem ve hiç hoş karşılamam bunu. Kasabın koyunu sevmesi gibi... Şu hayvanı güzel, bu hayvanı çirkin bulanlardan da değilim ben. Cennet kuşunun parlak tüylerine hayran olup da kargayı 
Nurullah ATAÇ 
(Denemeler)
                        (İlk dört soruyu parçaya göre ve kendi cümlelerinizle cevaplandırınız.) 
Büyütmek için resme tıklayınız...
S.5. Aşağıdaki cümlelerde fiillerin hangi kiple çekimlendiğini ve hangi kipin yerine kullanıldığını yandaki boşluklara yazınız. (15 puan)
                  CÜMLELER                     
ÇEKİMLENDİĞİ KİP
KASTEDİLEN KİP
Yarın okullar açılıyor.
Sağlıklı yaşamak için her gün spor yapacaksın
Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u 1453’te fetheder
Biraz sonra güzel bir haber verir
Bundan sonra herkes benden habersiz okuldan ayrılmayacak.
 S.6.Aşağıdaki cümlelerde ek fiille çekimlenerek yüklem olmuş isimlerin başına “x” işareti koyunuz.(10 puan)
CÜMLELER
 Okulumuzun en uzun öğrencisi Ahmetmiş.
Ankaradan burası 270 km imiş.
Burada deniz masmaviydi!                               
Bu sıralara ikişer kişi oturacakmış.
İki saat sonra seninle burada buluşuruz.
Buraların havası beni açtı.
Yarın okulda toplanacağız.
Konuştuğumuz yer onların dükkanıydı.
İkinci el otolar çok ucuzmuş.
Ahmet kitap okumayı çok sever.
S.7.Aşağıdaki metinde yay ayraç içinde belirtilen yerlere altı çizili olan eylemin hangi kiple çekimlendiğini yazınız. (10 Puan)
merikan, İngiliz ve Avustralyalı bilim insanları, ortak bir raporla dünyanın on yıl sonra çevre felaketleri açısından geri dönülmez bir noktaya geleceğini duyurdu(………………...). Çünkü dünya ısınıyor(………………...). Küresel ısınma nedeniyle çölleşme olacak(………………...), denizler yükselecek(………………...). Bu felaketi geciktirmek için her yere ağaç dikilmeli(………………...), köy benzeri şehirler kurulmalı(………………...). Dünyamızı korursak(………………...), daha güzel yarınlar bizim olacak(………………...). Gelin(………………...), hep birlikte dünyamıza sahip çıkalım(………………...)
S.8.Kurtuluş Savaşı sırasında çekilmiş olan bu resimden ve diğer görselden hareketle duygu ve düşüncelerinizi anlattığınız bir kompozisyon yazınız. (30 Puan)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı