Türkiye’nin Milletler Cemiyetine Girmesi

13 Aralık 2012 Perşembe

Türkiye milletler cemiyetine ne zaman girmiştir?

Atatürk bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak için her türlü çabayı göstermiştir. Bu çabaları sırasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin çıkarlarını daima gözetmiştir.
Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasından sonraki süreçte yapılan yeniliklerle Türk milleti ve devleti çağdaş bir kimlik kazandı. Türkiye devletlerarası ilişkilerde izlediği siyasetle bölgesinde barışçı ve güvenilir bir devlet haline geldi. Bu durum Batılı devletlerin Türkiye’ye karşı tutumlarını değiştirmelerine neden oldu. Bu dönemde komşu olan ve olmayan devletlerle dostluk ve ticaret antlaşmaları imzalandı. Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için yaptığı çalışmaların yanında dünya barışını korumak ve geliştirmek için gösterdiği gayret dünya devletlerinin Türkiye’ye
olumlu yaklaşmalarına neden oldu. Dünya barışının korunmasında gösterdiği gayreti gören Milletler Cemiyeti, 1932’de Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini cemiyete resmen davet etti. Türkiye 18 Temmuz 1932 tarihinde Miletler Cemiyetine üye oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı