2. Sinif Türkçe Miraç Dişlerini Fırçalıyor-noktalama İşaretleri-5n1k

25 Şubat 2013 Pazartesi

2. Sınıf Miraç Dişerini Fırçalıyor-noktalama İşaretleri-5n1k, 2. Sınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları, 2. Sınıf Miraç Dişerini Fırçalıyor-noktalama İşaretleri-5n1k indir. 2. Sınıf Miraç Dişerini Fırçalıyor-Noktalama İşaretleri-5N1K

Uygun noktalama işaretlerini kullanma.Kazanımsal bir etkinlik

MİRAÇ DİŞLERİNİ FIRÇALIYOR
    Sarı rengi sever misiniz( ) Çoğunuz seviyordur( ) Sarı sarı çiçekler ( ) gökkuşağındaki renkler ne güzeldir değil mi ( ) Ama bizim Miraç sarı rengi hiç sevmez( ) Durun( ) durun( ) Miraç elbette ki sarı papatyaları ve gökkuşağını seviyor( ) Ama nedense sarı dendiğinde aklına hep sararmış çürük dişleri geliyor( ) Sebebini de kısaca anlatayım ( )
    Miraç 2/A sınıfının sevimli öğrencilerinden birisidir( ) erindeyse şeker gibi çocuktur( ) Önceleri sürekli olarak şekerli yiyecekler( ) çikolatalar yer ve asitli içecekler içerdi( ) Dişlerini de hiç fırçalamazdı( ) Bu yüzden dişleri sapsarıydı( ) Bir pazartesi günü okula geldiğinde dişlerinde çok şiddetli bir ağrı hissetmişti( ) O kadar şiddetliydi ki bu ağrı ( ) Miraç artık yerinde duramaz olmuştu( ) Kıvrım kıvrım kıvranmaya başlamıştı( ) Ağlayarak öğretmeninin yanına geldi ve dişlerinin ağrıdığını ve bu ağrıya dayanamayacağını söyledi() Öğretmeni Miraç’ın dişlerine baktığında çok şaşırmıştı( ) Dişleri sapsarıydı ve de çürükler vardı( ) Bu durumu görünce ağrının nedenini anladı( ) Öğretmeni hemen durumu ailesine bildirdi ve Miraç( ) ın babası Miraç( ) ı diş doktoruna götürdü.
    Diş doktoru Miraç( ) a her gün sabah kahvaltısından sonra ve akşam yatmadan önce dişlerini fırçalamasını söyledi( ) Ayrıca asitli içecekler içmemesini ve çok şekerli yiyecekler yememesini söyledi( ) Elindeki resmi Miraç( ) a göstererek söylediklerini yapmazsa resimdeki adam gibi dişsiz kalacağını söyledi( ) Miraç artık dişlerini fırçalayacağını ve de diş doktorunun tavsiyelerine uyacağını söyledi ve babasıyla birlikte oradan ayrılarak evlerine gittiler( )Miraç eve gittiğinde bir an önce akşam olsun istiyordu() Çünkü akşam olunca yatma vakti gelecek ve yatmadan hemen önce dişlerini fırçalayacaktı ( )
    Miraç bu olaydan sonra doktorun tavsiyelerine bire bir uyarak her sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce dişlerini fırçalamaya başladı( ) Bundan böyle hiç diş ağrısı çekmedi( )
    Miraç( )ın sarı rengi sevmediğini söylemiştik değil mi? Ama en sevdiği rengi söylemedik( ) Tahmin edin bakalım( ) Buldunuz değil mi( ) Tabi ki beyaz( ) Çünkü artık Miraç( ) ın dişleri inci gibi bembeyaz( )
Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1) Önceleri dişlerini fırçalamayan ve de asitli içecekler içen kimmiş?
2) Doktor Miraç’a ne demiş? 
3) Miraç’ın dişleri nerede ağrımaya başlamış? 
4) Olay ne zaman olmuş? 
5) Babası Miraç’ın dişinin ağrıması sonucu nasıl bir çözüm bulmuş? 
6) Miraç sarı rengi niçin sevmiyormuş?

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı