5. Sinif 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) Toplantı Tutanağı 2012 2013

27 Şubat 2013 Çarşamba

5. Sınıf Şök 2. Dönem, 5. Sinif 2. Dönem Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) Toplantı Tutanağı 2012 2013, 5. Sınıf Şök 2. Dönem indir. 2012-2013 2. dönem şök toplantısı

ÇELEBİ ESER ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
                                                                                              BAĞLAR/DİYARBAKIR
18/02/2013 Pazartesi günü saat 11:00 de öğretmenler odasında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 5/İ sınıfı şube öğretmenler kurulu toplantısı yapılacaktır.
Gereğini arz ederim.

GÜNDEM:
1-Açılış ve yoklama
2-İlköğretim kurumları yönetmeliğinin toplantı ile ilgili kısmının okunması
3-Beslenme, temizlik, ders çalışma yöntemlerinin değerlendirilmesi ve  uygulanması
4-Sınıfın genel durumu hakkında konuşulması
5-Sınıfta ortaya çıkabilecek sorunların ortak çözüm yolları
6-Sınıf içi başarının artırılması için alınması gereken tedbirler
7-Yazılı sınavların ilgili yönetmeliğe uygun olarak belirlenmesi
8-Proje ve performans ödevleri
9-Konuların işlenmesinde,sınıf davranışlarında branşlar arası işbirliğinin sağlanması
10-Dilek ve temenniler
O   L   U   R
13/02/2013
Veysel GÜL
Okul Müdürü
2012-2013 ÖĞRETİM YILI
ÇELEBİ ESER OKULU
5 /İ SINIFI ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU
II. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞIDIR.
Toplantı No         : 2
Toplantı Tarihi    : 18/02/2013
Toplantı Yeri       : Öğretmenler Odası
Toplantıya Katılanlar :
ÖĞRETMENİN ADI SOYADI
BRANŞI
İSMAİL ANIK
MÜDÜR YARDIMCISI
MURAT TAŞ
SINIF ÖĞRETMENİ(İNGİLİZCE)
MUSTAFA AKSOY
TÜRKÇE ÖĞRETMENİ
AHMET AYDIN
MATEMATİK ÖĞRETMENİ
EDİBE TUBA YAVUZ
FEN VE TEK. ÖĞRETMENİ
MEHMET B. DAĞKIRAN
SOSYAL BİL. ÖĞRETMENİ
YAZGÜL KAYA
DİN KÜLTÜRÜ
M. SELİM POLAT
MÜZİK
SALİHA TAN
GÖRSEL SANATLAR
FİLİZ KÖREMEN AKKUM
BEDEN EĞİTİMİ
AÇILIŞ:
1.    Toplantı Okul Müdür yardımcısı İsmail ANIK başkanlığında gerçekleşmiştir.
         İ.Ö.K. 47. madde:
         Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi
         Madde 47 (Değişik: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretimde öğrenci, kendi yaş grubu içinde bir bütün olarak yetiştirilir ve değerlendirilir. İlköğretim, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığına bakılarak elenecekleri bir dönem değil, programda öngörülen derslerin ve sosyal etkinlik çalışmalarının ortak katkısıyla ilgi ve yeteneği ölçüsünde yetiştirilecekleri bir dönem olarak değerlendirilir.
Buna göre;
         a) Öğrencinin yıllık başarısı, her dersten ayrı ayrı değil, tüm derslerde ve sosyal etkinlik
çalışmalarındaki durumu, sınavlar, projeler, performans (Değişik ibare: 20.8.2007/26619 RG)
görevleri, ders içi performans ve Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi ile öğrencilere kazandırılması hedeflenen tüm davranışlardaki etik değerleri benimsemesi de dikkate alınarak, bir bütün olarak değerlendirilir. Başarılı öğrenciler doğrudan bir üst sınıfa geçirilir.
         b) Sınıf seviyesine göre yetersizlikleri görülen öğrenciler için ikinci (Değişik ibare:
20.8.2007/26619 RG) dönemin ilk ayı içinde sınıf veya branş öğretmenleri, okul rehber
öğretmeni, okul yönetimi ve öğrenci velilerince öğrencinin, okulun ve çevrenin durumuna göre alınacak tedbirler kararlaştırılır. Gerektiğinde ilköğretim müfettişlerinin rehberliğinden de yararlanılarak kararlaştırılan önlemler tutanakla tespit edilir ve uygulama sonuçları rapora
bağlanır.
         c) Alınan bütün önlemlere rağmen bir üst sınıfta güçlüklerle karşılaşabilecek öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına; 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda okul müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında sınıf öğretmeni ile varsa okulun rehber öğretmeni, 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda ise şube öğretmenler kurulunda, 4 ve 5 inci sınıflarda şube öğretmenler kurulunun oluşamaması hâlinde okul müdürünün veya görevlendireceği müdür yardımcısının başkanlığında sınıf öğretmeni ile varsa okulun rehber öğretmeni tarafından karar verilir. Bu kararda, oyların eşit olması hâlinde başkanın bulunduğu tarafın görüşü kabul edilir.
         ç) Alınan gerekçeli karar, tutanakla belirlenir ve sınıf geçme defterine işlenir. Tutanağın
bir örneği öğrenci dosyasına konur, bir örneği de karar defterine yapıştırılır ayrıca veli de
bilgilendirilir. (Ek- 9)
         Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere,
başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.
2. İlköğretim kurumları yönetmeliğinin toplantı ile ilgili kısmı Murat TAŞ tarafından okundu; Şube öğretmenler kurulunda; şubedeki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık, sosyal ilişkilerin yanı sıra bu Yönetmeliğin 47 nci maddesi hükmünce başarıları ile ailenin ekonomik durumu değerlendirilerek alınacak önlemler görüşülür ve alınan genel karar, uygulanmak üzere şube öğretmenler kurulu karar defterine yazılır. İkinci yarıyılın ikinci haftasında ve yılsonunda okul müdürü ya da görevlendireceği müdür yardımcısı veya şube rehber öğretmeninin başkanlığında toplanır.
       Sınıf öğretmeni tarafından sınıfın eğitim ve öğretime müsait olduğu belirtildi. Sınıfın fiziki açıdan çalışmaları engelleyebilecek bir durumunun olmadığı ifade edildi. Sınıf temsilci öğrenci seçiminin ve sınıf yerleşim düzeninin yapıldığı sınıf öğretmen tarafından dile getirildi.
        
3.    Sınıf öğretmeni Murat TAŞ, öğrencilerin sınıfa beslenmelerini düzenli bir şekilde yaparak gelmelerinin onlar için yararlı olacağının, bu konuda öğrencilere sık sık hatırlatmalarda bulunduğunu belirtti. Temizlik, kılık kıyafet konusunda da öğrencilerle ilgilendiğini söyledi.Ancak tüm bunlara rağmen bazı öğrencilerde davranış değişikliği sağlayamadığını söyledi.
4.   Sınıfın genel durumu hakkında Murat TAŞ tarafından şunlar ifade etti:Sınıf mevcudunun çok kalabalık olmadığını,kırkbeş öğrenci bulunduğunu,okuldaki en problemli sınıflardan birisinin bu sınıf olduğunu,sorunları halletmek için sık sık öğrenci velileri ve sorunlu öğrencilerle görüştüğünü belirtti.Derslerden kaçmaya çalışan veya derse geç kalan öğrencileri takip ettiğini ve sorunu çözmeye çalıştığını söyledi. Öğrencilerinin çoğunun okul ve sınıf kurallarına uyumlu olduklarını,öğretmenlerine karşı saygılı davranmaları gerektiği bilincine sahip olduklarını ifade etti.Akademik yönden okul seviyesi dikkate alındığında sınıfın on dört şube arasında altıncı ya da yedinci sırada olduğunu ancak okul başarısının çok düşük olması sebebiyle bu durumun çok yetersiz olduğunu söyledi.Sınıfta bulunan kaynaştırma öğrenci Mehmet KOÇ hakkında bilgi verdi.
5.    Sınıf içinde problem çıkaracak öğrenciler fark edildiği zaman bu sorunun hemen halledilebilmesi için şube öğretmenlerce önlem alınmasına karar verildi.Sorunun aşılamaması durumunda sınıf öğretmenine haber verilmesi gerektiği vurgulandı. Gerekirse aile bireyleri ile görüşülerek sorunun halledilme yolları aranacaktır.
6.    Sınıf içi başarının artırılması için alınabilecek tedbirler konusunda, şube öğretmenleri şu fikirleri ileri sürdüler:
       Edibe Tuba YAVUZ: “Öğrenciler, ders çalışma tekniklerini bilmiyorlar. Öğretmenler girdikleri derslerle ilgili olarak özel çalışma yöntemlerini anlatırlarsa iyi olur. Ayrıca kitap, defter ve diğer ders araç ve gereçlerinin eksiksiz olarak sınıfa getirilmesi konusunda titiz davranılmasının uygun olacağını düşünüyorum.”
       Mustafa AKSOY: “Öğrencilerin genel başarı durumları iyi. Sadece verilen çalışmaları sınıfın geneli tam olarak hazırlamıyor.Sınıfın yarısından çoğu ödev takibi yaparken,bir kısmı aralıklarla ödevlerini aksatabiliyor. Sınıf öğretmeni ile yapılan görüşmeden sonra ödev takibinin olumlu yönde gelişmeler sağladığını ifade etti.”
Ahmet AYDIN: “Derslerin öğrenci seviyesini göz önünde bulundurarak işlenmesinde yarar var. Aileleri ile diyalog kurularak gerekirse öğretmenlerin öğrencilere ev ziyaretleri yapması gerektiği dile getirildi”.
Saliha TAN.: Sınıfın 1.döneme göre daha pozitif olduğunu,öğrencilerin derse karşı daha istekli olduklarını söyledi.Sınıftan memnun olduğunu ifade etti.
 Mehmet Selim POLAT  :Öğrencilerin İstiklal Marşımızı doğru söylemelerinin önemli olduğunu vurguladı.Bu konunun genel bir çalışma işbirliği ile kısa sürede başarılabileceğini ifade etti.Ayrıca öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımının aileler ile yapılacak görüşmelerde  dile getirilmesini söyledi.
Filiz Köremen Akkum:Sınıf öğrencilerini sosyal etkinliklere yönlendirmenin davranış bozukluğu olan ve akademik dersleri iyi olmayan öğrenciler üzerinde etkili olduğunu,bu nedenle ders dışı faaliyetlerin ve resim,müzik ve spor dallarının bu öğrenciler için çok yararlı olacağını ifade etti. 
Mehmet B. DAĞKIRAN:Sınıf öğrencilerinin genel durumunun iyi olduğu,verilen sorumlulukların çoğunlukla yerine getirildiği,çok ciddi bir problem yaşamadığını belirtti.
Yazgül KAYA:Sınıfın derse karşı olan ilgisinden memnun olduğunu,kendi dersinde oldukça verimli çalışmalar yapabildiklerini,öğrencilerin sorumluluk sahibi olduklarını vurguladı.
 7.Konular işlendikçe ve yeri geldikçe branşlar arası işbirliğinin sağlanılmasından kaçınılmaması gerektiği kurul başkanı İsmail ANIK tarafından ifade edildi.
        Yazılı sınavlarda yönetmeliğe göre bir günde ikiden fazla yazılı yapılamayacağı, yazılı tarihinin en az bir hafta öncesinden duyurulmasının ve sonuçların da yine 10 gün içerisinde ilan edilmesinin bir zorunluluk olduğu hatırlatıldı. e-okul sistemine girmeden sınıf öğretmeni ile değerlendirme yapmaya karar verildi.
8.  Bütün branşların birbirleriyle ilişkili konular işlendiğinde işbirliği halinde olmalarının daha yararlı olacağı üzerinde duruldu ve işbirliğine yönelik kararlar alınması gerektiği açıklandı.
9.  Başka söz alan olmadığından iyi dilek ve temennilerle kurul başkanı İsmail ANIK tarafından toplantıya son verildi.

ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISINDA  ALINAN KARARLAR

1.Öğrencilerin ders çalışma teknikleri ve araç gereç kullanımı hakkında bilgilendirilmesi, Çalışmalar ders programlarına, yıllık planlara, kılavuz kitaplara uygun olarak verilmesine,  
2. Ders içi bireysel ve grup etkinliklerine ağırlık verilecek öğrenci merkezli faaliyetler yürütülmesine Ders araç gereçlerinin haftalık ders dağılım çizelgesi doğrultusunda hazırlanması için özendirilmesine,
3. Öğrencilerin yapacakları ödevler, projeler ve çalışmaların mutlaka kontrol edilip derse hazırlıklı gelmelerin sağlanmasına,
4. Derslerin öğrenci seviyelerin dikkate alınarak işlenmesine,
5. Bu sınıfta derse giren her öğretmen kendi branşı ile ilgili okul içi ve dışı etkinlikleri sınıfa duyurmasına ve katılımlarının sağlanması ile ilgilenmesine karar verildi.Beslenme, temizlik kılık kıyafet konusunda sık sık hatırlatmalar yapılmasına,
6. Velilerin bilgilendirilmesi, öğrencilerin takibi, velilerin de eğitim öğretim çalışmalarına katkıda bunmaları için genel veli toplantıları haricinde de toplantıların yapılabileceğine karar verildi.
7. ll.Dönemde de kitap okuma alışkanlığının daha geliştirilmesi; başarılı öğrencilerin ödüllendirilip, eksikliği görülenlerin teşvik edilmesine,
8. Sınıfta öğrenciler arasında görülen olumsuz davranışları azaltmak için sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeleri için onlara rehberlik edilmesi, aralarındaki problemlerinin çözümleri konusunda yol göstericilik yapılmasına,
 Problemli olduğu tespit edilen öğrencilerle özel olarak ilgilenmesine, okul rehber öğretmeni ile gerektiğinde görüşülüp, öğrencinin görüştürülmesine, Öğrenci davranışlarına olumlu etki eden faktörler içinde mükâfat verme, onurlandırma, özgüvenini arttırıcı sözler ve davranışlarda bulunma, takdir etme, sevme, vb gibi yöntemlerin kullanılmasına,
   Öğrenci davranışlarına olumsuz etki eden faktörler içinde de bağırma, azarlama, aşağılama, hakaret etme, vb gibi yöntemlere kesinlikle yer verilmemesine karar verildi.
9. . Sorunlu öğrencilerin sosyal aktivitelere daha fazla katılmalarının sağlanarak kendilerini tanıma ve ifade etmelerinin sağlanmasına,
10. II.Dönemde veli toplantısı yapılması,velilerle daha sıkı bir işbirliğine gidilmesi ve problemli öğrencilerin velileriyle daha sık bireysel görüşmelerin yapılmasına,
11. Proje ve performans ödevlerinde ,verilen ödevlerin seviyelerine uygun,ilgi uyandırıcı olması ve öğrencinin bilgiye ulaşabileceği kaynaklar hakkında bilgilendirilmesine,Performans ödevlerinin sınıfta yapılmasına,
12..Yazılı sınavlarda yönetmeliğe göre bir günde ikiden fazla yazılı yapılamayacağı, yazılı tarihinin en az bir hafta öncesinden duyurulmasının ve sonuçların da yine 10 gün içerisinde ilan edilmesinin bir zorunluluk olduğu sınav tarihlerinin öğrencilere dönem başında bildirilmesi ve sonuçlardan sınıf öğretmeninin haberdar edilmesine karar verildi.
13. Alınan kararlara titizlikle uyulmasına ve takip edilmesine karar verilmiştir.
SIRA NO
TOPLANTIYA KATILAN ÖĞRETMENİN ADI SOYADI
BRANŞ
İMZA
1
Murat TAŞ
Sınıf Öğrt.(İngilizce Öğretmeni)
2
Mustafa AKSOY
Türkçe Öğretmeni
3
Ahmet AYDIN
Matematik Öğretmeni
4
Edibe Tuba YAVUZ
Fen ve Teknoloji Öğretmeni
5
Mehmet Bahar DAĞKIRAN
Sosyal Bilgiler  Öğretmeni
6
Yazgül KAYA
Din Kül.VeAhl.Bil.Öğretmeni
7
Saliha TAN
Görsel Sanatlar Öğretmeni
8
Mehmet Selim POLAT
Müzik Öğretmeni
9
Filiz KÖREMEN  AKKUM
Beden Eğitimi Öğretmeni
İsmail ANIK
Müdür Yardımcısı
Veysel GÜL
Okul Müdürü

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı