2012-2013 2. Sinif 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı

28 Ocak 2013 Pazartesi

2. Sınıf 2012-2013 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı, 2. Sınıf 2012-2013 2. Dönem Zümre Toplantı Tutanağı indir. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 95.maddesi Doğrultusunda, 2. Dönem İçin Zümre Toplantı Kararları,tutanağı Ve Alınan Kararla





 ................................... MÜDÜRLÜĞÜ’NE
                                                         ANKARA
          İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 95.maddesi doğrultusunda, 18.02.2013 Pazartesi günü saat 15.00’de 2012-2013 Eğitim- öğretim yılında 2. sınıflar arasında planlama, uygulama, Ölçme ve değerlendirme çalışmalarında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla 2.sınıflar zümre öğretmenler kurulu toplantısı yaparak aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek istiyoruz.
         Gereğini bilgilerinize arz ederiz.
                                                                                                                                                                                  15.02.2013                                                                       ..................................
                                                                                    2/A Sınıfı Öğretmeni     
                                                                                        Zümre BAŞKANI          

GÜNDEM MADDELERİ

    1- Açılış, Yoklama 
   2- Yeni Gelen Emir ve Genelgeler İle II. Dönem Atatürkçülük Konularının, Öğretmen Kılavuz Kitaplarının ve İlgili Tebliğler Dergilerinin İncelenmesi
3-   I.Dönem Başı Zümre Toplantısında Alınan Kararların Ve Uygulamaların
Aşağıdaki Esaslar Dâhilinde Gözden Geçirilmesi;
a)   Yapılan Planlamaya Göre Konuların Zamanında İşlenip İşlenemediğinin Tespiti, Varsa Aksaklıkların Sebeplerinin Belirlenmesi Ve Giderilmesi İçin Alınacak Önlemlerin Kararlaştırılması.
b)   Planlara Yazılan Amaç Ve Davranışların Gerçekleştirilme Durumunun Değerlendirilmesi Ve Aksaklık Varsa Yapılacak Değişikliklerin Belirlenip Plana Yazılması.
c)   Uygulanan Yöntem Ve Tekniklerdeki İsabet Ve Aksaklıkların Tespiti, İlave Yöntem Ve Tekniklere Gerek Olup Olmadığı, Varsa Neler Olduğu Hususlarının Karara Bağlanması Ve Yıllık Plana Not Edilmesi.
           d)   Yararlanılacak Kaynak, Araç - Gereçlerin Seçimindeki Uygunluk Ve
         Aksaklıkların Tespiti. Varsa Aksaklıkların Giderilmesi İçin Alınacak
         Tedbirlerin Kararlaştırılarak Yıllık Plana Not Edilmesi.
e) Yıllık plana yazılan gezi , gözlem , deney ve uygulamaların yapılıp yapılamadığı. Aksayanların telafisi için alınması gereken tedbir ve düzenlemelerin kararlaştırılması ve yıllık plana not edilmesi.
f) Diğer zümre ve ders öğretmenleri ile yapılması kararlaştırılan işbirliğinin yararlı ve uygun olup olmadığı ,
g) Ders İşlenişinde Yapılan Çalışmaların Değerlendirilmesi,İkinci Dönem Yapılacak Çalışmaların Belirlenmesi.
h)   Etkinliklerin Gerçekleştirilebilmesi Ve Sınıf İçin Yeni Malzeme Alımına
  Gerek Olup Olmadığının Belirlenmesi.
ı)   Yazılı, Proje Ve Performans Değerlendirmelerinin Düzenli Yürüyüp Yürümediğinin Tespiti. Aksaklık Varsa Yapılması Gereken Değişikliklerin Karara Bağlanması
i)  Serbest Etkinlikler içerik ve saati
j) Günlük planlar
4-   I.Dönem Ders / Öğrenci Başarı Ve Başarısızlık Durumlarının Sınıflar Bazında Tespit Edilmesi; Derste Ulaşılmak İstenen Başarıya Ulaşılıp Ulaşılamadığının Belirlenmesi.
5-   II. Dönem Başarının Arttırılması İçin Alınacak Yeni Tedbirlerin, Uygulanacak Yeni Yöntem Ve Teknikler İle Yeni Programda Yer Alan Kavramların Gözden Geçirilip Karara Varılması.                                            
6-   Başarının Artırılması İçin İdarenin Ve Velilerin Alması Gereken Tedbirlerin Tespiti
7-  Öğrencilerin Zamanında Okula Gelmeleri, Sağlığı, Beslenmeleri, Sınıf Ve Öğrenci Temizlikleri İle İlgili Alınacak Tedbirler Ve Yapılacak Çalışmaların Karara  Bağlanması.
8-   Okuma Yazma Etkinliklerinin Gözden Geçirilmesi, Etkinlikleri Çeşitlendirmek İçin Alınacak Önlemlerin Kararlaştırılması. Okuma-Yazma Etkinliklerinde Başarısız Olan Öğrencilerle Yapılacak Çalışmaların Tespiti.
9-  Uyum Güçlüğü Yaşayan Ve İlgisi Dağınık Öğrencilerin Tespiti Ve Alınacak Önlemlerin Kararlaştırılması.
10-   Sınıf Kitaplığını Zenginleştirme Çalışmaları
11-   Sosyal Kulüp Çalışmaları ile I. Yarıyılda Kutlanan Belirli Gün ve Haftaların Değerlendirilmesi, II. Yarıyılda Kutlanacak Belirli Gün ve Haftaların Gözden Geçirilmesi
12-  Veli Toplantılarının Verimliliğinin Değerlendirilmesi, Tarihlerinin Gözden Geçirilmesi,
13- Öğrenci kılık ve kıyafetleri,Beslenme ve temizlik
14-Ölçme - Değerlendirme Ve Değerlendirme Formları, Performans Ve Proje Görevlerinin Tespiti
15- Öğrencilerin derse hazırlığının kontrol edilmesi.(Günlük Ödevler)
16-  Dilek ve temenniler,kapanış.
                                                                                            15.02.2013
                                                                                               OLUR            
                                                                                        ..............................
                                                                                            Okul Müdürü
...............................OKULU
2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
2. SINIFLAR ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
OKULU:                              : ........................ ORTAOKULU
ÖĞRETİM  YILI                        : 2012– 2013
DÖNEM                                                 : 2. Dönem
TOPLANTI TARİHİ                     : 18/02/2013
TOPLANTI NO                           : 2
TOPLANTI YERİ                         : Öğretmenler Odası
TOPLANTIYA KATILANLAR          :     Müdür Yardımcısı .....................,
                                                          2-A Sınıf Öğretmeni ........................,
                                                          2-B Sınıf Öğretmeni ......................,

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1- Özkent Akbilek Ortaokulu 2.sınıflar II. Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantısı Öğretmenler odasında, 18.02.2013 günü saat 15.00’da 2. Sınıf Öğretmenleri ve Müdür Yardımcısı .......................... başkanlığında toplandı. Zümre toplantısına geçilmeden önce zümre gündemi Zümre Başkanı ......................... tarafından okundu ve yazmanlığa 2/B sınıf öğretmeni ........................... seçildi.
2-  Yeni gelen emir, genelge ve tebliğler dergileri incelendi. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun ilgili maddeleri ile İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri .....................  tarafından okundu. II. Dönem Atatürkçülük konularının tüm derslere yayılarak işlenmesi kararlaştırıldı.
3-    a)- 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemi yapılan çalışmalar genel olarak değerlendirildi........................., ilk dönem tüm derslerin ünitelendirilmiş yıllık planlara uygun olarak işlendiğini, planlanan kazanımların tamamının işlendiğini öğrencilerin çoğunluğunun kazanımlara ulaştığını ve konularda herhangi bir geri kalma durumu olmadığını belirtti....................., ikinci dönem de çalışmaların planlara uygun olarak yürütülmesini istedi.  Konuların yetişmesi ve öğrencilerin seviyelerinin daha da ileriye götürülmesi için aynı düzende çalışmasına karar verildi.                                                                                                             
       b)-Yapılan planlara yazılan amaç ve davranışların büyük oranda gerçekleştirildiği tespit edildi. Yapılamayan ve geç kalınmış konuların planlarda belirtilmesine karar verildi.
       c)-  2/B sınıf öğretmeni .......................;ders işlenişlerinde dramatizasyon, beyinfırtınası, soru-yanıt, yaparak yaşayarak öğrenme, grup çalışması,sınıflar arası işbirliği yapılması gibi yöntem ve tekniklerin daha sık olarak kullanılması gerektiğini söyledi. Bu konuda görüş birliğine varıldı.Bu kavram ve teknikler.............................tarafından belirtilerek anlatıldı. Uygulanan yöntem ve tekniklerin yeterli olduğu, araç-gereç eksikliklerinin öğrencilerin de katılımıyla çevre şartlarına dikkat edilerek giderilmesine karar verildi.
       d) ................;”Ünitelendirilmiş yıllık plana 1dönem için yazılan gezi ,gözlem, deney ve uygulamalar zamanında planlamaya uygun olarak yapılmıştır” dedi. Öğrencilerin  yıl içinde çevre bilinci kazanmasına, Atatürkçülük konularının pekiştirilmesine,müze kültürünün gelişmesine, yardımlaşma ve işbirliği duygularının gelişmesine yönelik olarak gezilere önem verilmesine, bununla ilgili olarak;Atatürk Orman Çiftliği,Eski Meclis, Oyuncak Müzesi,Anıtkabir,Çocuk Tiyatroları,Çocuk Filmleri gösteren Sinemalar,Hayvanat Bahçesi, Kurtuluş Müzesi,Resim ve Heykel Müzesi, Meteoroloji,Atatürk’ün Evi,bu yaş grubuna uygun çeşitli fuarlar,panayırlar veyıl sonu piknik etkinliklerine katılmak üzere gezi planı hazırlanarak yönetmeliğe uygun hareket edilmesine karar verildi.
    e) 1. dönem diğer zümre öğretmenleri ile yapılması kararlaştırılan işbirliğinin yararlı ve uygun olduğu gözlemlenmiş olup hiçbir aksaklık meydana gelmemiştir.Bu birlik ve beraberliğin yardımlaşmanın devam etmesi kararlaştırıldı.  
      f)-  Yararlanılacak kaynak, araç - gereçlerin seçiminin eldeki imkânlar dâhilinde yapıldığı; eksik olan araç-gereçlerin Zümre Öğretmenler olarak ortak şekilde karşılanmasına devam edilmesi gerektiğini ..................... belirtti ve görüş birliğiyle kabul edildi.
     g) .......................,birinci dönem boyunca ders işlenişlerinde öğrenci merkezli etkinliklere ağırlık verildiğini, yapılandırmacı yaklaşım da dikkate alınarak etkinlikler hazırlandığını ve bu etkinliklerin hem derslerin işlenişini daha zevkli hale getirdiği hem de öğrenmenin daha kalıcı olmasını sağladığını belirtti. Ayrıca  sınıf öğretmeni tarafından farklı ve eğlenceli etkinlikler de  hazırlandığını, bu çalışmaların ders işlenişlerini daha verimli hale getirdiğini belirtti. Ayrıca sınıf panolarının etkin şekilde kullanıldığını, bu panoların da öğrenmenin kalıcılığına yardımcı olduğunu söyledi. ......................,çalışmaların ikinci dönem de bu şekilde yürütülmesinin başarıyı daha kalıcı hale getireceğini söyledi. ............................., ikinci dönem de ilk dönemde uygulanan çalışmaların devam ettirileceğini, ikinci dönem için Hayat Bilgisi ve Türkçe derslerinde dikte çalışmalarına ve okuduğunu anlama konularına daha fazla ağırlık verileceğini, bu şekilde öğrencilerin bu konulardaki eksiklerinin de giderilmeye çalışılacağını belirtti.
      h)- Etkinliklerin, proje ve performans ödevlerinin, görsel sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebilmesi için renkli fon kartonları, el işi kâğıtları, kırtasiye malzemeleri vb. araç gereçleri alamayacak durumda olan öğrencilere sınıfça dayanışma yapılarak karşılanmasına en kısa zamanda temin edilmesine görüş birliği ile karar verildi.
    ı)- I.Dönemde öğrencilere tüm derslerde performans ödevi verildiği ............................... tarafından belirtildi. II. Dönemde tüm dersler için performans ödevi ve Proje ödevi konularının en kısa zamanda sınıf panosuna asılmasına karar verildi.
   i) 2012-2013 eğitim –öğretim yılının birinci döneminde olduğu gibi Serbest Etkinlikler dersinin uygulanmasında okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak aşağıdaki konuların uygulanmasına karar verildi.
·         Şarkı ve türkü söyleme
·         Güzel konuşma-yazma
·         Kitap okuma
·         Bilmece bulmaca
·         Sayışma ve tekerlemeler
·         Oyun ,ront
·         Film izleme
·         Duygu ve düşüncelerini ifade etme
·         Film izleme
·         Soru sorma cevap verme 
Yine TTK’nun ilgili kararının 10.maddesine göre;”Bu dersin saatleri ayrı ayrı veya blok olarak farklı günlerde uygulanabileceği gibi gerektiğinde tamamı bir gün içinde de uygulanabilecektir”maddesi gereğince Serbest Etkinlikler Dersinin 2+2+1 saat olarak uygulanacağında görüş birliğine varıldı.
           j) Günlük planlar konusunda I. Dönem zümresinde belirtildiği gibi: Günlük plan olarak öğretmen kılavuz kitaplarının takip edilmesine,  Okul ve çevre şartlarına göre Kılavuz kitabındaki etkinliklerden farklı olarak alınmış etkinliklerin planının yapılmasına, kılavuz kitabı olmayan derslerin günlük planlarının yapılarak imzaya açılmasına, planlardaki aksamaların idareye haber verilmesine karar verildi.
Performans ve proje çalışmaları aşağıdaki şekilde belirlendi.
Zümre Başkanı ......................; en son gelen genelgeden de anlaşılacağı gibi performans ve projeler çevre şartlarına ve öğrencinin sosyal yapısına uygun olarak verilmesi gerektiğini, performans görevlerinin öğretmen gözetiminde sınıfta yapılacağını, proje çalışmalarını her sınıf kendi bünyesinde yapabileceğini söyledi. Derslerde yaptırılan performans görevlerinin ve değerlendirme yöntemlerinin gereği gibi yürütüldüğü tespit edildi.Proje görevlerinin de sene başı zümresinde alınan karara uygun yapılacağı belirtildi.Performans görevlerinin düzenli yürüdüğü, ikinci dönem de aynı şekilde yürüyeceği ifade edildi. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 35. ve 47. maddeleri gereğince öğrencilere istedikleri ders veya derslerden öğretim yılı boyunca en az bir proje ödevi, her yarı yılda en az bir performans görevi verilmesine ve bu görevlerin değerlendirilmesinde konunun niteliğine göre değerlendirme formu ve dereceli puanlama anahtarı hazırlanmasına karar verildi. Buna göre öğrencilerin alacakları proje görevlerinin Nisan ayı sonuna kadar verilmesi kararlaştırıldı. Proje bir tane dersten hazırlanacak ve öğrenciler istediği dersi seçecekler. Eğer öğrenci isterse projeyi bireysel değil grup çalışması şeklinde de yapabilecek. Ama performans görevi bireysel yapılacak ve 2. dönem bitmeden teslim edilecek..Aşağıda 2.dönem öğrencilere verilecek proje ve performans görevleri belirlenmiştir. Öğrenci istediği performans ve proje görevini seçmekte ve istediği grubu kurmakta tamamen özgür olacaktır
Buna göre ortak kararlaştırılan performans görevleri:
.............................OKULU
2. SINIF 2. DÖNEM PERFORMANS GÖREVLERİ
DERSİN ADI
ÖDEVİN KONUSU
TESLİM TARİHİ
TÜRKÇE
1.Noktalama işaretlerini doğru kullanabilme.
2.Atatürk’e duygu ve düşüncelerini mektupla açıklama
3.Ben Artık Anlamlı Cümle Oluşturabiliyorum.
4.Sözcük türetme
5.Bitki ve Hayvanlarla İlgili Meslekler
6.Ekmeğin Hikâyesi
7.En Çok Sevdiği Kuşun Özellikleri
8.Reklamların alışverişler üzerindeki etkileri.
Mart ayı
Nisan ayı
HAYAT BİLGİSİ
1.Doğal afetleri ve korunma yollarını araştırma
2.Gece ve gündüz dosyası hazırlanması
3. Evdeki kazalar ve alınması gereken tedbirler
4. Atatürk’ün Özgeçmişi
5. Atatürk’ün Yenilikleri
6. Oyun ve Oyuncaklardaki Değişim
Mart ayı
 Nisan ayı
MATEMATİK
1.Standart olmayan sıvı ölçüleri
2. Çarpma işlemi
3. Nesne grafiği oluşturmak ve nesne grafiğini yorumlamak
4. Simetriyi modelleri ile açıklamak
Mart ayı
 Nisan ayı
Mayıs ayı
MÜZİK
1. Güzel şiir okuyorum!
2.Bir öyküyü canlandırırken doğada duyduğu sesleri farklı kaynaklar kullanarak gürlük derecesine göre canlandırma  
Mayıs ayı
BEDEN EĞİTİMİ
1.Büyüklerinizin küçüklüğünde oynadıkları oyunlar
2.Atatürk’ün spora verdiği önem
3.Örnek Bir Sporcunun Kişisel ve Mesleki Özellikleri
Mayıs ayı
GÖRSEL SANATLAR
1.Kartpostal hazırlama
2.Artık maddeleri kullanarak resim yapma
Mayıs ayı

Proje ödevleri için örnek konular belirlendi, bu konuların sınıf düzeyinde değiştirilebileceği ve geliştirilebileceği kararlaştırıldı.
...............................................OKULU
2. SINIF 2. DÖNEM PROJE GÖREVLERİ
DERSİN ADI
ÖDEVİN KONUSU
TESLİM TARİHİ
TÜRKÇE
1.23 Nisan konulu akrostiş
2.Dünya Çocukları
3.İlkyardım Çantası Oluşturma
Mart ayı
 Nisan ayı
Nisan ayı
HAYAT BİLGİSİ
1.Sağlıklı yaşam projesi         
2.Bayrağımızın doğuş öyküsü
3.Dünya Güneş ve Ay Modeli Yapımı
4.Doğal Afetler ve Korunma Yollarını Anlatan Duvar Panosu Hazırlama-
Mart ayı
MATEMATİK
1.Geometrik bir cisim modeli olan kutuları kullanarak ev modeli oluşturmak.
2.Takvim yapımı
Mayıs ayı
MÜZİK
Seçtiği bir müzik parçasını söyleme, enstrüman ile söyleme
Mayıs ayı
BEDEN EĞİTİMİ
1.Okulumuzda yer alan (olmayanlarda olabilir) spor araç gereçlerinin resimlerini çizerek altına isimlerini yazınız.
2.Atatürk’ün sevdiği sporlar.
Mayıs ayı
GÖRSEL SANATLAR
Bildikleri bir öyküyü görsel çalışmalarla anlatma
Mayıs ayı
4-  .........................; “Birinci dönem çalışmaları programa uygun olarak yürütülmüştür. Verilmek istenen konular amacına uygun olarak verilmiş , gerekli başarı sağlanmıştır.”dedi. I.Dönem 2.sınıflarda öğrencilerin başarılarının iyi derecede olduğu tespit edildi. Başarı oranlarının sınıflarda arttırılması için öğrencilere başarılı olma konusunda rehberlik edilmesinin önemli olduğunu belirtti.
5-  II. Dönem başarının arttırılması için alınacak yeni tedbirler, uygulanacak yeni yöntem ve teknikler ile yeni programda yer alan kavramlar gözden geçirilerek beyinfırtınası, kavram haritaları, mülakat, görüşme, balık kılçığı, anlatım, açık uçlu sorular, altı şapka kuralı, vızıltı grubu, drama, merdiven sıralama tekniklerinin derslerde mümkün olduğunca kullanılmasının iyi olacağını ..................... belirtti.                                   
6-  Öğrenci başarısının  arttırılması için veli ile işbirliği yapılmasına karar verildi.
 
7-  Okula giriş ve çıkış saatleri sistemine ayak uyduramayan öğrencilerin uyarılmasına ve öğrenci devamının öneminin ilk veliler toplantısında hatırlatılarak bundan sonraki okul günlerinde okula devamın önemi üzerinde özellikle durulmasına, hastalık dışında çok önemli bir mazereti olmadıktan sonra öğrencinin mutlaka okula devamının sağlanması gerektiğinin velilere anlatılmasına; dengeli beslenmenin kelime anlamının bilimsel anlamı ile bütünleştirilerek her veli toplantısında gündeme alınmasına, ağız ve diş sağlığının bu çağdaki çocuklar için taşıdığı önemin mutlaka anlatılarak vurgulanmasına karar verildi.
8-..............................; Okuma sevgisini geliştirmek için seviyelerine uygun hikaye ve masal kitaplarının alınması için velilerle işbirliğine gidilmesine, bu materyallerin çeşitlilik göstermesine karar verildi.........................; Türkçe’nin doğru ve etkin kullanımını sağlamak için derslerde gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.Ayrıca,sadece Türkçe dersinde değil tüm derslerde Türkçenin etkin ve doğru kullanımı için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği söyledi.
9- ............................, öğrencilerin genel olarak dikkate değer bir davranış bozukluğu olmadığını belirtti....................;Öğrencilerin hatalı davranışlarının anında uyarılarak düzeltilmesi gerektiği söyledi Okula uyum güçlüğü yaşayan ve ilgisi dağınık öğrencilerin velileri ile görüşülüp, yapılacak etkinlikler hakkında görüş alış verişinde bulunulması gerektiğine karar verildi. Sınıf Öğretmeni .........................;sınıftaki pasif öğrencileri de derse katmak için onların seviyesine uygun soru ve etkinlikler hazırlayarak derse katılımını sağladığını anlattı.
10- Okuma sevgisini geliştirmek için seviyelerine uygun hikâye ve masal kitaplarının alınması için velilerle işbirliğine gidilmesine karar verilmiş olup bu materyallerin çeşitlilik göstermesi için belli bir organizasyona gidilerek velilere alabilecekleri kitapların listesinin verilmesine, gerekirse sınıf öğretmeninin okuma kitaplarını temin etmesine karar verildi.
“Ankara Okuyor” projesi kapsamında okuma saatlerinin planlandığı şekilde uygulamasının devam ettirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
                                                                           
11-  Belirli Gün ve Haftaların programın belirttiği tarihlerde kutlanmasına azami dikkat edilmiş olup bu günlerin önemi ve özelliklerinin öğrenciler tarafından daha iyi kavrandığı gözlenmiştir. Bu nedenle, belirli gün ve haftaların, milli bayramların ilk dönem yapıldığı gibi düzenli olarak kutlanmasına; sosyal kulüp çalışmalarının düzenli olarak yapılmasına karar verildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 2. sınıflar olarak yapılacak çalışmaların planlanması için daha sonra bir toplantı daha yapılarak durumun gözden geçirilmesine karar verildi.
12- Velilerin okullara çekilebilmesi için çocuklarının olumsuz yönlerini değil, olumlu yönlerini vurgulayarak okula ilgili veli haline getirileceği görüşü benimsendi. ..............................................;öğrenciyle ilgili sorunların veli-okul işbirliği içinde çözülmesi, toplantıların düzenli ve amacına uygun yapılması ile ilgili görüş belirtti. Veli toplantılarından verim alındığı tespit edildi; veliler, veli-öğretmen-öğrenci üçgeninde en önemli ayaklardan bir tanesi olduğu için mümkün oldukça periyodik olarak veli toplantıları yapılmasına karar verildi. :                 
 Veli Toplantı Tarihleri
Toplantı No
Tarihi
1
2.Dönem başı ilk hafta
2
Nisan ayının  3. haftası “Öğrenci Gelişim Raporu” sonrası
3
Yıl sonu
13- Öğrenci kılık kıyafetlerinin temiz, sade ve düzenli olmasına dikkat edilmesi ve bu konuda velilerle işbirliğinin önemi belirtildi. Veli toplantılarında konunun önemi üzerinde durulmasının öğrencinin kişilik gelişimi bakımından önemli olduğu belirtildi. Öğrenci sağlığı ve beslenmeleri için her türlü çalışmanın yapılmasına, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerinin düzenli olması için gerektiğinde idare ve velilerle  ile işbirliğine gidilmesine, kız çocuklarının saçları temiz, taralı, uzun ise örgülü, çoraplarını giymiş, ayakkabılı olmalarının sağlanmasına, erkek öğrencilerin ise saçları tıraşlı, ayakkabılı, elbiselerinin temiz ve tertipli bir şekilde okula gelmelerinin  sağlanmasına, okula tertipsiz ve düzensiz gelen öğrencilerin velilerinin okula çağrılarak  bu tip sorunların giderilmesine karar verildi.
14-  Ölçme değerlendirme basamaklarında, ilköğretim kurumlar yönetmeliğinde geçen değerlendirme kısmı okundu ve derslerde ders içi performans, performans ve proje ödevleri ile ürün dosyalarına bakılarak öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesine karar verildi. Öğrencileri değerlendirirken I. dönemde olduğu gibi öğrencinin yıllık başarısını, her dersten ayrı ayrı değil, tüm derslerdeki ve sosyal etkinlik çalışmalarındaki durumu, sınavlar, projeler, performans görevleri, ders ve etkinliklere katılımı,  Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi ile öğrencilere kazandırılması hedeflenen tüm davranışlardaki etik değerleri benimsemesi de dikkate alınarak, bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
 İ.K.Y.’ nin 32,33 ve 35. maddelerinde belirtilen konular doğrultusunda;
        
2. sınıflarda öğrencilerin gelişimi, ilerleme ve çabaları, sınavlar yapılmaksızın proje, performans görevi ve ders içi performanslarını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak değerlendirilme yapılması kararlaştırılmıştır.
     Yine Yönetmeliğinin 42. maddesinde belirtilen şekilde dönem notu 2.  sınıflarda, öğrencilerin proje, performans görevi ve ders ve etkinliklere katılımını temel alan öğretmen gözlemlerine dayalı olarak belirlenen puanların aritmetik ortalamasının nota çevrilmesi belirlenmesi şeklinde yapılacağı açıklandı.
     Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığıca yayınlanan 19.12.2006 tarihli ve 2006/95 sayılı genelge okundu. Bu genelge doğrultusunda performans konularının üniteye göre seçilmesi ve öğrencilerin rahatlıkla yapabilecekleri, zevk alacakları tarzda olmasına, etkinliklerle yardımlaşarak yapmayı öğrenmeleri için bu tür konulara ağırlık verilmesi kararı alındı. Performans seçilirken ünite konularına uygun olarak seçilmesinin ve ünite sonu değerlendirmesi olarak alınması kararı verildi. Sürelerinin ne kadar olacağının ödevin seviyesine göre öğretmen inisiyatifine bırakılmasına karar verildi. Daha çok sınıfta yapılabilecek performans görevlerinin seçilmesi gereği vurgulandı. Öğrenci ürün dosyalarında gereksiz çalışmaların olmamasına dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.
       Bu maddelere göre aşağıdaki şekilde derslerden kaçar tane not verileceği kararlaştırıldı
Hayat Bilgisi: Performans belirlemeye yönelik çalışmalar için; 1 performans görevi 2 ders ve etkinliklere katılım notu
Türkçe: Performans belirlemeye yönelik çalışmalar için; 1 performans görevi 2 ders ve etkinliklere katılım notu
Matematik: Performans belirlemeye yönelik çalışmalar için; 1 performans görevi 2 ders ve etkinliklere katılım notu
Görsel Sanatlar: Performans belirlemeye yönelik çalışmalar için 3 not 1Ürün dosyası notu
Beden Eğitimi: Performans belirlemeye yönelik çalışmalar için; 1 performans görevi 2 ders ve etkinliklere katılım notu
Müzik: Performans belirlemeye yönelik çalışmalar için; 1 performans görevi 2 ders ve etkinliklere katılım notu
 Serbest Etkinlikler: Notla değerlendirilmeyecek
Ayrıca yönetmeliğin 35. maddesinde belirtilen proje ödevi ilgili dersin not hesaplamasında ekleneceği kararlaştırılmıştır.
Performans görevleri ve proje ödevleri birinci dönem zümresinde belirtildiği şekilde kararlaştırılmıştır.
İ.K.Y. nin 45. maddesinin ek ikinci fıkrası okunarak Velileri bilgilendirmek ve öğrenci gelişimlerini takip etmek amacıyla ilköğretim kasım ve nisan aylarının ikinci haftasının son iş gününde Öğrenci Gelişim Raporu verilmesi ve buna dair EK-15 in düzenlenmesi üzerinde durulmuştur.
Kişisel ve Sosyal becerileri değerlendirilmesine yönelik  İ.Ö. K. Yönetmeliğinin 43. maddesi okunarak açıklandı.
15- ........................,günlük ev tekrarlarının  hangi dersten verildiyse mutlaka o dersin başında öğretmen  tarafından kontrol edilerek öğrenci hazırlığına dikkat ettiğini anlattı.
16- Dilek ve Temenniler bölümün de; Okul Müdür Yardımcısı .............., 2012–2013 öğretim yılının ikinci yarıyılının tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederek toplantıyı bitirmiştir.
           
 
ALINAN KARARLAR:
1-    Atatürkçülük konularının tüm derslere yayılarak işlenmesine,
2-   Uygulanan yöntem ve tekniklerin yeterli olduğu, araç-gereç eksikliklerinin öğrencilerin de katılımıyla çevre şartlarına dikkat edilerek giderilmesine,
3-   II. Dönemde tüm derslerden performans ödevlerinin yanında öğrencilerin istediği ders veya derslerde proje ödevi verilmesine,
4-   Öğrencilerin  yıl içinde çevre bilinci kazanmasına, Atatürkçülük konularının pekiştirilmesine,müze kültürünün gelişmesine, yardımlaşma ve işbirliği duygularının gelişmesine yönelik olarak gezilere önem verilmesine, bununla ilgili olarak;Atatürk Orman Çiftliği,Eski Meclis, Oyuncak Müzesi,Anıtkabir,Çocuk Tiyatroları,Çocuk Filmleri gösteren Sinemalar, Hayvanat Bahçesi, Kurtuluş Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi, Meteoroloji, Atatürk’ün Evi, bu yaş grubuna uygun çeşitli fuarlar, panayırlar ve yıl sonu piknik etkinliklerine katılmak üzere gezi planı hazırlanarak yönetmeliğe uygun hareket edilmesine ,
5-   Etkinliklerin, proje ve performans ödevlerinin, sınıfça dayanışma yapılarak karşılanmasına en kısa zamanda temin edilmesine ,
6-   II. Dönemde tüm dersler için performans ödevi ve Proje ödevi konularının en kısa zamanda sınıf panosuna asılmasına ,
7-   2012-2013 eğitim –öğretim yılının birinci döneminde olduğu gibi Serbest Etkinlikler dersinin uygulanmasında okul ve çevrenin şartları ile öğrencilerin bireysel özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak aşağıdaki konuların uygulanmasına karar verildi.Şarkı ve türkü söyleme,Güzel konuşma-yazma, Kitap okuma, Bilmece bulmaca, Sayışma ve tekerlemeler, Oyun, ront, Film izleme, Duygu ve düşüncelerini ifade etme, Soru sorma cevap verme 
8-   Günlük planlar konusunda I. Dönem zümresinde belirtildiği gibi: Günlük plan olarak öğretmen kılavuz kitaplarının takip edilmesine,  Okul ve çevre şartlarına göre Kılavuz kitabındaki etkinliklerden farklı olarak alınmış etkinliklerin planının yapılmasına, kılavuz kitabı olmayan derslerin günlük planlarının yapılarak imzaya açılmasına, planlardaki aksamaların idareye haber verilmesine,
9-   İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 35. ve 47. maddeleri gereğince öğrencilere istedikleri ders veya derslerden öğretim yılı boyunca en az bir proje ödevi, her yarı yılda en az bir performans görevi verilmesine ve bu görevlerin değerlendirilmesinde konunun niteliğine göre değerlendirme formu ve dereceli puanlama anahtarı hazırlanmasına , Buna göre öğrencilerin alacakları proje görevlerinin şubat ayı sonuna kadar verilmesine,
10-Öğrenci başarısının  arttırılması için veli ile işbirliği yapılmasına; başarısız öğrencilere ayrı bir plan hazırlanmasına ve uygulanacak planda öğrenci velisinin de hazır bulunmasına ,
11- Okuma sevgisini geliştirmek için seviyelerine uygun hikâye ve masal kitaplarının alınması için velilerle işbirliğine gidilmesine,
12-Okula uyum güçlüğü yaşayan ve ilgisi dağınık öğrencilerin velileri ile görüşülüp, yapılacak etkinlikler hakkında görüş alış verişinde bulunulması gerektiğine,
13-Belirli gün ve haftaların, milli bayramların ilk dönem yapıldığı gibi düzenli olarak kutlanmasına; sosyal kulüp çalışmalarının düzenli olarak yapılmasına ,
14- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 2. sınıflar olarak yapılacak çalışmaların planlanması için daha sonra bir toplantı daha yapılarak durumun gözden geçirilmesine,
15-Mümkün oldukça periyodik olarak veli toplantıları yapılmasına,
16-Ölçme değerlendirme basamaklarında, derslerde ders içi performans, performans ve proje ödevleri ile ürün dosyalarına bakılarak öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesine,
 17-Performans seçilirken ünite konularına uygun olarak seçilmesinin ve ünite sonu değerlendirmesi olarak alınmasına, ayrıca yönetmeliğin 35. maddesinde belirtilen proje ödevi ilgili dersin not hesaplamasında ekleneceğine.
18-Sosyal kulüp çalışmalarının ve alınan kararların, projelerin yapılması ilgili tutanakların tutulmasına,
19-Okula geç kalan ve devamsız öğrenciler için veli ile işbirliğine gidilerek önlem alınmasına,
20-Veli toplantılarının düzenli olarak yapılmasına ve okul idaresine toplantı tarihinin 2 gün önceden haber verilmesine,
21-Öğrenci sağlığı için gerekli bilgilendirmenin yapılmasına ve gerekli önlemlerin alınmasına; sınıf temizliklerinin nöbetçi öğrencilerle birlikte yapılmasına,
22-Sınıf kitaplığının zenginleştirilmesi için veli ile işbirliği yapılmasına,
23- Beyinfırtınası, kavram haritaları, mülakat, görüşme, balık kılçığı, anlatım,
açık uçlu sorular, altı şapka kuralı, drama, tekniklerinin derslerde mümkün olduğunca kullanılmasına,
24-Belirli gün ve haftaların, milli bayramların ilk dönem olduğu gibi düzenli olarak kutlanmasına; Sosyal kulüp ve rehberlik faaliyetlerine gereken önemin verilmeye devam edilmesine görüş birliği ile karar verildi.
25-Toplantı, Zümre Başkanı Füsun FEYZİFAR’ın 2. dönemin hayırlı olması dileğiyle sona erdirildi.
 2012–2013 Eğitim ve Öğretim yılı 2.Sınıf 2. Dönem zümre öğretmenler kurulu toplantısı yukarıda anılan tarih, yer ve saatte yapılmış olup yukarıdaki kararlar alınmış ve aşağıda imzası bulunan sınıf öğretmenleri tarafından iş bu tutanak düzenlenerek imza altına alınmıştır.
...............................                    ..................................                         .............................
Müdür Yardımcısı                 2/A Sınıf Öğretmeni                2/B Sınıf Öğretmeni                                       Zümre Başkanı
                                                                  
U Y G U N D U R
18.02.2013
...........................................
Okul Müdürü

0 yorum:

Yorum Gönder

 
 
 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı